Trudnoća

Za vas i vaše najdraže

Potpuna briga i praćenje trudnoće

Dogovorite pregled

Naše usluge

Pogledajte Cjenik naših usluga za trudnoću

Trudnoća je posebno stanje žene, koje najčešće prva sama trudnica dijagnosticira kućnim testom na trudnoću iz urina.
Ubrzo nakon toga ona se javlja svome ginekologu. Ako se trudnica javlja u vrlo ranom stadiju – jedan do dva dana od izostanka mjesečnice, te ginekolog još ultrazvučnim pregledom ne može sa sigurnošću trudnoću potvrditi, tada će ginekolog zadražiti vađenje krvi da bi odredio BHCG – krvni test na trudnoću.

Ultrazvučnim pregledom u 5. tjednu trudnoće može se vidjeti gestacijska vrećica, a plod s pozitivnom srčanom akcijom krajem 6. tjedna trudnoće. Prvi ultrazvučni pregled u trudnoći je važan kako bi što točnije procijenili trajanje same trudnoće i time procijenili termin poroda. Ultrazvučnim pregledom možemo naslutiti da li se radi o urednoj ili patološkoj trudnoći. Prvim ultrazvučnim pregledom ginekolog utvrđuje da li je riječ o višeplodnoj trudnoći.

Sam termin poroda je okvirna procjena ginekologa – samo 3% trudnica na kraju rađa na izračunati datum. Većina djece se porađa između 37. i 42. tjedna trudnoće. Porod koji nastupa prije izračunatog 37. tjedna trudnoće smatra se prijevremenim, dok onaj nakon 42. tjedna trudnoće postterminski.

Za trudnice

Kalkulator i kalendar

Interaktivni kalkulator za trudnice i kalendar preporučenih pretraga

Kalendar za trudnice i interaktivni kalkulator u trudnoći

Ovaj interaktivni kalkulator i kalendar za trudnice izračunava vaš očekivani datum poroda, datum začeća te vidite cijeli kalendar preporučenih pretraga. Dovoljno je samo upisati datum prvog dana zadnje menstruacije.